Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Drámafigyelő - ne nézz rá ferde szemmel...

2013.11.23

winter_sonata-poster--2002-.jpg

Termésem egypercesekben avagy inkább háromsorosokban egy pillantásra, némi élccel fűszerezve... amúgy pedig mind tudjuk, hogy mind imádjuk...K-dráma, J-dráma, TW-dráma ajánló! 

K-DRÁMA /KOREAI DRÁMÁK

7TH LEVEL CIVIL SERVANT (2012)

Komikus történet egy ugyancsak esetlen lányról, aki ügynök szeretne lenni illetve egy fiúról, aki 007-esnek képzeli magát. Persze, a fiú családja – a bonyodalom kedvéért zűrös ügyekbe keveredik. Joo Woon most megmutathatja káprázatos sokoldalúságát.

ARANG AND THE MAGISTRATE (2012)

Kosztümös minidráma a híres Arirang dal alapján. Egy meggyilkolt leány szelleme nyomoz, fel akarja deríteni halála körülményeit. A helyi magisztrátus váratlanul segítségére siet. Persze, a történéseket nem ők irányítják, ez taoista tanulság, hanem maga a Jáde császár, a Mennyek ura. Kivételesen a történet is élmény, de még nagyobb, hogy a két főhős szerepében Lee Jun Ki és Shin Min Ah ügyeletes szellemszínésznőnk csillogtatja tudását. yes

BOYS OVER FLOWERS (2009)

BOF nélkül nincs Kelet-Ázsia és fordítva smiley. A japán manga koreai átdolgozása csak fokozza a milliomosok felvágós életmódját. A szereposztás pedig biztosítja a mindent elsöprő koreai kulturális exportbevételt: Lee Min Ho, Kim Hyun Joong és Kim Bum csak növeli a Korea-fanok táborát.yes

CHUNO – SLAVE HUNTERS

Drámai jellegű és hangú kosztümös Joseon-sorozat, melyben egy rabszolgavadásszá süllyedt nemes üldözi egykori szolgálólányát, kibe hajdan szerelmes volt. Könnyes, sírós véget ér azonban - a király védelmében - a romantika, de Lee Dae Hee és Jang Hyuk rajongói biztosan imádni fogják.

FULL HOUSE

Romantikus komédia, melyben nem sok emlékezetes esemény történik: egy sztár beköltözik egy fiatal lány házába, majd a lány beleszeret a meglehetősen neveletlen főhősbe. Rain rajongóinak be fog jönni!

FULL HOUSE 2 TAKE ONE

Sok köze nincs a Full House-hoz, de az események itt is egy eltulajdonított ház körül forognak: egy idolcsapat két tagja beleszeret ugyanabba a szegény taekwondo-s lányba, aki a stylistjuk lesz. A főhőst alakító No Min Woo csak árnyéka önmagának, még a hajszárító szele is elfújja, a főhősnő arcát pedig rettenetesen elszabta egy koreai plasztikai divatsebész.

GAKSHITAL – BRIDAL MASK (2012)

A japánoknak nem lesz szívük csücske ez a koreai manhwából készült darab, de talán a tavalyi termés egyik legjobbja volt. Mozgalmas, kissé melankolikus, de elég agresszív – 18 karikás - történet az 1910-1945 közötti japán gyarmati korszakból. Sok a lövöldözés, rugdosás, kínzás – de ez csak fokozza a japán agresszió bemutatását, nem is csoda, ha nem is akarták eljátszani főszerepét nagy Hallyu-sztárok. Gyönyörű a zene, fontos a mondanivaló, a két álarcos pedig tökéletesen játszotta a szenvedő nép megmentőjét. Joo Woon nagy gólt lőtt vele.

GOONG (2006)

Úgy tűnik, az író beleszeretett „az alkotmányos monarchia, mint a nemzeti egység letéteményese” gondolatba. Bár jelenkori a történet, mégis – akár a középkori Joseonban – rögtön akad itt is két trónkövetelő, akik egyazon család sarjai. Hogy miért éppen megint nem a jobbik nyer, nos: azt a mackóreklámos- románcos fűszerrel kevert édes darabból megtudjuk. És persze a lányokat majd leveszi a lábáról Kim Joon Hoon gyönyörű hercegi mosolyasmiley.

GYEBAEK (2011)

Nem szokványos saeguk a három királyság korából, hiszen ritka, hogy a sztori Pekcsében (Baekje) játszódik, méghozzá Kim Yu-shin tábornok nagy ellenfeléről, Gyaebek tábornok életéről és a kis királyság végnapjairól szól sok kalanddal fűszerezve.

GU FAMILY BOOK (2013)

Melankolikus Joseon-kori minidráma egy hegyi szellem tragikus legendájáról, emberek és szörnyek viszonyairól és arról, ki is valójában a szörny? Misztikus háttér, kicsit sok zsebkendőt igénylő sírás-rívás és gyönyörű képi megfogalmazás mellett történelmi utalásokat illetve néhány ideálképet is találhat magának, aki belenéz, még MissA Suzy és Lee Sun Gi mellett is smiley.

HEARTSTINGS

Hát, ez sem lesz a legemlékezetesebb kedvenc sztorim wink.  Park Shin Hye főhősnő szokásos csücsöritgető pofavágásaival ezúttal mint a tradicionális zene képviselője meghódítja egy rocker szívét, akit nem mellesleg a CN Blue idolcsapat igen népszerű Young Hwa-ja alakít. És ennyi. …

HONG GIL DONG (2008)

Kissé történelmietlen történelmi dráma. Ha belenézel, vegyél fel kabátot is, mert folyamatosan látszik, hogy mínusz 5 fokban forgatták! Egy legenda segítségével összekeveri Joseon királyait és megspékeli egy Robin Hood-féle alakkal. Csak Hwan Ji Kwan és Jang Keun Suk, "Ázsia kis hercege" minden eddiginél hercegibb fellépése miatt érdemes végignézni.

ILJIMAE (2008)

Kosztümös Joseon-dráma, melyben főleg Lee Jun Ki elbűvölő mosolya és harcművészeti technikája nyűgözi le a nézőt. A történet érdekes, a befejezés pedig meglehetősen rejtélyes – koreai drámától nem szokatlan módon. yes

MARRY ME MARY

Látszik, hogy a történetnek két írója is volt egymás után, így nem igazán jött össze a darab: se füle-se farka. Vagyis, ha rossz vagy nevetséges az alapszituáció, azon már nincs mit helyrehozni. Különösen a hiperkancsal főhősnő nem ad sok élményt. Jang Keun Suk hercegi mosolya ezúttal igen kislányosra sikerült, mondhatnám – amint szoktam, eladhatjuk 50 zsák aranyért az isztambuli bazárban. smiley

MY GIRL (2006)

Az egyik koreai telitalálat a vicces komédia - nocsak, van azért humorérzékük is : egy szegény szélhámos lánya - hol máshol, ha nem Jeju (Csedzsu) szigetén - egy gazdag hoteltulajdonos fia mellé sodródik és mindenféle nevetséges szituációkba keveredik. Többször is megnézhető a történet, a vesztes fiú, akit Lee Jun Ki játszik, ő pedig nagyon sajnálható smileysmileysmiley. Lee Dae Hee igazi komika a darabban, a zene viszont valamiért több mint ismerős laugh.

MY PRINCESS

Korea, mint monarchia álomlátóinak ismét egy cukormázas sztori jutott eszükbe, méghozzá egy egyetemista lányról (Kim Tae Hee), akiről kiderül, hogy a Joseon-dinasztia leszármazottja és valójában hercegnő. Vidáman indult, ám később elkomorodott a sztori. A gáláns lovag, Song Seung Hoon nekem nem jött be, de ízlések és pofonok frown.

NINE TIME NINE TRAVEL (2012)

Kilencszeres időutazást felelevenítő minidráma, mely néha kissé túlzottan is melankolikusra sikeredett. Érdekessége azonban, hogy az utazás egy emberöltőn belül zajlik, mert a főhős a saját múltjában tesz kísérletet arra, hogy a jövőt megváltoztassa, méghozzá többször is – hogy sikerül-e? Az spoiler lenne wink.

PERSONAL TASTE

Jó kis hanok-reklám a régi koreai tradicionális épületek védelmében. A sztori maga azért elcsépelt elemeket is tartalmaz. Egy építész úgy akarja megszerezni egy szerencsétlen, bajba került nő értékes házát, hogy homoszexuálisnak adja ki magát és beköltözik hozzá. Valahogy Lee Min Ho-ból nem láttam ki ezt a típusú férfit, sajnálom …

PLAYFULL KISS

Egy iskoladráma és egy melodráma ötvözete: a gazdag és okos fiú sorsszerű találkozása az iskola IQ-királynőjével – negatív értelemben. Persze a főhős hogy-hogy nem, utálja a buta nőket. A történet a továbbiakban nem túl emlékezetes, de Kim Hyun Joong lénye mindent pótol a rajongóinak.

PRINCESS JA MYONG GO (2009)

Történelmi dráma egy legendából, mely a Koguryo Királyság (Kogurjó) hódítását meséli el Nakrang Királyság felett, méghozzá két nő szívének elrablása révén. Nos, a szépséges Hodong herceg – aki amúgy valóban egy igazi gyönyörű szívtipróra sikeredett - a női nézők, a nakrangi hercegnő pedig a férfi publikum szívét fogja elrabolni, maga a főhősnő, Ja Myeong viszont valószínűleg senkiét.

PROTECT DE BOSS

Vicces hangú komédia egy csetlő-botló, alkalmatlan titkárnőről, akibe mindkét főnöke beleszeret, hiába olyan hihetetlenül ronda szegényke cool... Hát, Kim Jaejoong reszelős beszédhangja valahogy kicsit csalódottá tett. Ji Sung jobban meggyőzött.

QUEEN INHYEON’S MAN (2012)

A 2012-es drámaeső egyik legjobb időutazós története: A Joseon-kor egy ifjú tudósa, Inhyeon királynő jobb keze beleszeret egy jelenkori színésznőbe. Aztán ide-oda utazgatva az időben megoldja a történelmi rejtélyt és lovagiasan eltűnik a történelem lapjairól… hova is?smiley

ROOFTOP PRINCE (2012)

Ismét egy időutazás, ezúttal azonban inkább regénybe illő krimivel. A Joseon-dinasztia örököse a jövőből megfejti felesége rejtélyes halálának körülményeit: a szereposztás amúgy is garantálja a sikersztorit, Micky Yochun, Han Ji Min és Lee Tae Sang neve már látatlanul is sok nézőt ültet a tévé elé.

SECRET GARDEN

Szerelmi történet a filmesek világából. Egy szegény kaszkadőr lányba beleszeret egy gazdag ficsúr. A főszereplők neve maga a kasszasiker: Ha Ji Woon és Hyun Bin. Általában imádják, de ez a végsőkig lefogyasztott Hyun Bin ezúttal nem hagyott bennem érzelmeket.

SHUT UP FLOWER BOYBAND (2012)

Mini zenés melodráma egy Indie zenét játszó, így természetszerűleg lázadó rockerbada viszontagságairól a média zűrös-zajos világában. Egyszeri történet sok jóképű fiatal zenésszel, némi csendesen dramatikus módon visszafogott romantikával.

TAMRA, THE ISLAND

A minidráma a Joseon-kori zárt világban is a Jeju-szigeti búvárnők életébe enged betekintést egyedi módon: megrázó eset történik a szigetlakókkal, ugyanis egyszerre kapnak egy aranyhajú fehér hajótöröttet, mint idegent és egy nemesi száműzöttet a szigetükre. Vajon a szegény sorsú szigetlakók hogy birkóznak meg e két csapással? Az egyetlen dráma, amiben fehér embert főszereplőként láthattunk eddig!

THE EMPEROR OF THE SEA (2004)

Hosszú és vontatott, szinte epikus jellegű történelmi hősdráma, mely a sillai tengerek urának életét eleveníti fel, ő volt, aki először felvette a harcot a Keleti-tengeren garázdálkodó japán kalózok ellen. Melodráma, a végén sok jóra ne számítsunk …

THE KING 2HEARTS (2012)

Észak- és Dél-Korea mai egyesítésének egy lehetetlen forgatókönyve a drámákból már megszokott dinasztikus alkotmányos monarchia révén. Nem hiányzik belőle a cukormázas romantika, de a világot uralni akaró gonosz zseniális figurája sem. Nos, a gonoszt viszont csakis fehér emberek, idegen hatalmak, mint további gonoszok vehetik körbe, Észak semmiben sem lehet hibás (hiszen a kistestvér fent Északon buzgón figyel, és a nagy vezér, Kim Dzsong Un meg ne sértődjön már! wink. A tragikus felhanggal kevert "happy (?) end" kissé furcsán fejezi be a történetet.

THORN BIRDS

A végsőkig túldramatizált melodráma két szép szomorú szenvedő szerkezet típusú főhősnővel és egy jóképű, ámde érzéketlen pasival, akibe mindkettő belezúgott rendesen – ezzel kész is a szerelmi háromszög. Zsepiajánlós.

TIME BEETWEEN DOG AND WOLF (2008)

Az első és talán eddig legjobb ügynök- és kémtörténet a thai és koreai drogbandák összefonódásáról. A két főhős brillírozott, a főhősnő szokásosan volt melankolikus és unalmas, kissé egyhangú arccal szenvedte végig a 20 részt. Az utolsó 5 percet nem bírtam végignézni, mert úgy sajnáltam Lee Jun Ki-t, annyiszor verték benne laposra, hogy a végkifejlet már sok volt.

TIME SLEEP DR. JIN (2012)

A Jin című japán időutazó dráma koreai adaptációja kel önálló életre. Song Seung Hoon végre egy szimpatikus szerepben nyomul, bár nekem a japán főhős kedvessége jobban bejött. No és nem utolsó sorban Kim Jaejoong sok ezer rajongójának is ajánlható a mese az agysebész kalandjairól a 19. századi Joseon-korban.

WITCH YOU HEE

Kissé vontatott fércmű nem túlságosan attraktív férfi főhőssel – szóval csak miatta nem fogják nézni a nők. Egy aggszűz hisztérika vállalat igazgatónő néminemű hiányokkal küzd, amit egy senki típusú fiatalember megold neki. Ennyi volt – egyszer elég volt, utána dobható.

 

FÉLREDOBÁLT KOREAI CUCCOK TÁRA – KRITIKUS SZEMMEL

I MISS YOU (2012)

2012 katasztrófadrámája, már ami a hangulatát illeti: két kiló zsebkendővel lehet készülni, de a múltidéző tragédiasorozat sok jó szórakozást nem ígér, sem a folyamatosan jajongó, síró-rívó férfi és női szereplők. Még Micky Yoochunra sem ismerni rá, úgy kikerekedett a feje.

I NEED ROMANCE

A legfélresikerültebb koreai dráma, amit valaha láttam: néhány igen látványosan rosszul felvarrt képű plasztikszínésznő megpróbálja leutánozni a Szex és New York hőseit Szöulban – nem túl sok sikerrel, mert nem kissé nem élethű a szituáció. Jeon Hoon, akit épp kiengedtek a katonaságból pedig már sajnos nem az a szépséges herceg, akit a Goongból ismerhettünk – legyek őszinte? A sírás kerülgetett, mikor először viszontláttam, ugyanis nem ismertem rá L

NEW TALES OF KISAENG

Az egyik legunalmasabb K-dráma – eddigi tapasztalataim alapján legalábbis, bár sok várakozással indultam neki. Egy gazdag pasi cserben hagy egy árvaházból származó lányt (ez eddig koreai hiperklisé), majd az bosszúból bevonul egy kisaengházba: mire a fiú közel 30 részen keresztül könyörög neki, hogy jöjjön vissza – eddig bírtam. A szép szomorú szűz hősnőtől ugyanis a 32. rész után már úgy éreztem, nem tudom eldönteni, hogy a falra mászom vagy inkább a hajamat tépem.

SAD LOVE STORY

Jellegzetes melodráma jelentős zsebkendőigénnyel. Egy zenész fiú és egy vak leány szerelmét eleveníti fel – de sajnos egy része Amerikában játszódik, így ezzel már el is rontottak mindent. Akkor hagytam abba, amikor a részeg amcsi falhoz vágta a vak lányt és anyját a mocskos-bűzös tanyáján, amiről ők korábban azt gondolták, hogy ez lesz itt az amerikai álom. Kim Hye Soon és Kwon Sang Woo sem akadályozta meg, hogy le ne kapcsoljam.

 

 

J-DRÁMÁK /JAPÁN DRÁMÁK

100 SCENE NO KOI

Három igen rövid, tanulságos történet a szerelemről 20-20 percben. Már csak Mizushima Hiro miatt is többször meg lehet nézni smiley. No, és mivel annyira rövid, hogy hamar el is lehet felejteni.

AKUMU-CHAN

Rémséges sztorisorozat egy kislányról, akinek rémálmai mindig valóra válnak. A nézők hívószava pedig GACKT neve lehet, aki ezúttal egy fehér lovon járó  hercegi pszichodoktort alakít. Éjszaka ne nézd, mert nem fogsz utána aludni!

ASUKO MARCH

Jól bevált séma iskoladrámai stílusban: az egyetlen leány esete egy tipikus fiúiskolában, ahol műszaki képzés folyik. Egyszer megnéztem, aztán kuka. laugh

BAD BOYS J

Agresszív egy Yankee-dráma, tipikusan japán (így már tudhatod, mire fel az atombomba). Verekedős japán bandák félhullára verik egymást Hirosimában, majd újra felélednek és újra lilára üti egyik a másikat. Karika:  18-as!

BYAKKOTAI

Yamapi főszereplésével, igen válogatott szereposztással készült 2 részes történelmi dráma a bakumatsu korából (1858). Az Aizu-i gyermekszamurájok tragikus története kísért – sok vérrel, sírós végkifejlettel, rengeteg történelmi magyarázattal – zsepigyanús fejtágítás a javából!

BEAUTIFUL LIFE

Akit eddig még nem hatott meg semmi, az most bizony csorgó könnyekkel fog ülni a képernyő előtt: tragikusan mélabús románc egy igen híres stylist és egy kerekes székes, halál szélén táncoló rokkant lány szerelméről. Ráadásul Kimura Takuya még a szebbik formájában volt ekkoriban smiley.

BLOODY MONDAY I. és II.

Zseniálisan durva és mai: egy ifjú, tehetséges középiskolás hacker (aki nem más mint angyalarcú Miura Harumánk) heroikus küzdelme a mesteri hacker- és országra törő banda vezéreivel. A gonosz szerepében Narimiya Hiroki ördögi mosolyával rettegteti a női rajongókat, és ha ez sem elég, persze Sato Takeru is itt van. Alapmű smiley.

 CAT STREET

Kicsit unszimpatikus főhősnővel hívogat a gyerekdráma, mely egy kisiskolás tévésztár félresikerült karrierjének következményeit boncolgatja 6 részben.

A depressziós kis színésznő végül visszajut a való világba. Hogy valami jó is legyen benne!

CLONE BABY

Délutáni dráma, mivel ha este nézed, biztosan 3 napig nem alszol tőle: rettenetes vérengzés 18-as karikával. A klónok háborúja, ahol csak egyetlen klón marad életben ma már nincs is olyan messze, mint 2009-ben volt (mert Japán ezzel is kísérletezik). Mélyen megrázó brutalitás a tudomány szenvtelenségéről – de Matsuzaka Tori tehetségét imádjuk benne wink

DEEP LOVE

Tragikus történet sok drámai elemmel egy középiskolás lány erkölcsi tévelygéseiről, totális testi züllésről a sokmilliós Tokió utcáin. Ám őt is utoléri a nagy első szerelem…

DOUBLE TONE

Rejtélyes pszichokrimi 6x 22 percben, közben hideg futkos a hátadon: két nő egymás álmában ébred fel. Ami összeköti őket: egy közös pasi van az életükben és egy gyilkos kéz árnya lebeg felettük…közös sorsuk, hogy mindkettő meghaljon, a végét pedig nem árulom el…

ENDPLANNER (2012)

Kissé félresikeredett hangú krimi, egyszer is elég volt. Olyan unalmas, hogy még Yamapi két szép szeme sem segít rajta: egy temetkezési szolgáltató beleszeret egy rendőrnőbe, aki szállítja neki a rejtélyes hullákat. Egyszer megnézhető vakvágány….

FUTASU NO SPICA

Az iskoladrámát egy érdekesebb környezetbe helyezi a rendező, ez ugyanis egy űrhajósképző suli. Téma a verseny: csak egynek van hely a gépen!!! De ki lesz az az 5 jelölt közül? Főszerepekben a szépséges kedvencek: Nakamura Yuichi és Daitoh Shunsuke illetve a tehetséges Horikita Maki.

GHOST FRIENDS

Érdekes, misztikus és vicces dráma, amit a halál leng körbe: egy lány szellemekkel barátkozik és az egyik új szellembe bele is zúg sikeresen (akit nem mellesleg a rendkívüli Nishijima Takahiro alakít). Eztán jön persze a bonyodalmak sora…

GIFT

Egy amnéziás fiú munkát talál az őt megmentő társaságnál és ajándékokat szállít ki különböző emberekhez – miközben egész normális ember lesz belőle. Végül rá kell jönnie a szomorú tényre, ki is volt ő azelőtt. Egyszeri, de megdöbbentő, Kimura Takuya fénykorából.

GOKUSEN 1/2/3

Mangából lett iskoladráma – ami jó, azt 3x is el lehet adni alapon, mert ismétlés a tudás anyukája smiley. Egy yakuza matektanárnő megpróbálja jó útra vezetni eltévelyedett, nem kicsit agresszív középiskolás csemetéit, közben eltitkolva saját klánjának létezését. A didaktikus hang viszont nem titkolt smiley. A szereposztás pedig egyenesen maga az előre borítékolt siker, rengeteg idol felbukkan: Akanishi Jin, Kamenashi Kazuya, Oguri Shun, Miura Haruma ,…

GUILTY

Mesterkrimi egy gyilkossággal vádolt, börtönviselt nő és egy utána nyomozó, kiábrándult detektív szerelmi közeledésével fűszerezve. A bosszúdráma eszközeitől és az őrület ábrázolásától sem mentes.

HANA YORI DANGO I/II

A legnagyobb ázsiai ikontörténet egy mangából született meg szuper szereplőválogatással. Kihagyni vagy elkerülni szinte lehetetlen, hiszen F4 nélkül nem élet az élet Kelet-Ázsiában. Egy szegény lány története a gazdagok iskolájában. Szereplők: Matsumoto Yun, Oguri Shun…

HANAZAKARI NO KIMITACHI E

Japán imádóinak szinte kötelező. Szórakoztató, léha, néha kissé infantilis túlzásokkal teli alapsztori. Egy leány szeretné megmenti sportoló ideálját, akibe bele is zúgott rendesen, így beköltözik egy fiúkollégiumba. Sztárválogatása miatt már eleve nagy siker: Oguri Shun, Horikita Maki, Ikuta Toma…

HONEY AND CLOVER

Iskoladráma, melynek sztorija egy művészeti iskola diákjainak élete és szerelmi háromszögeik körül forog. Egyszeri és felejthető, viszonylag lassú történésekkel. De persze akkor mi van benne? Inkább kismiley Narimiya Hiroki és Ikuta Toma.

HOTELIER

Nem Yon-sama mindösszesen kétszeri megjelenése, hanem inkább az idegenforgalmi téma vonzott a dráma megtekintésében. Pedig a poszter vele reklámozza a művet - kis csalással. A bonyodalom egy hotel és örököseinek tönkretétele körül forog. Egyszer nézhető.

IKEMEN DESU NE

A YOU ARE BEAUTIFUL című koreai dráma japán adaptációja, ez a ritkábbik eset. A főszereplő leány talán még szimpatikusabb is, és főleg természetesebb koreai társánál, ám Jang Keun-suk is meglepetésként felbukkan a 8. részben.

INNOCENT LOVE

Pár szóban: szerelem egy börtönviselt testvér árnyékában. Nálunk nem botrány, ám Japánban egész családok életpályáját teheti tönkre egy ilyen eset. Ennek tudatában érdemes figyelni e történetet.

JIN I/II

Időutazás a bakumatsu korába: egy orvos a mai világból megküzd az 1840-50-es évek betegségeivel – méghozzá eszközei nélkül, s eközben találkozik a kor híres történeti szereplőivel. persze megváltoztatja az orvostudomány történetét is J Nemcsak Osawa Takao mosolya és Hayase Aruka népszerűsége miatt ajánlható.

JUUI DOOLITTLE

Különösen állatok imádóinak és házi kedvenceket tartóknak érdemes megnézni, számukra igen tanulságos lehet: beteg állatokról, állatorvosokról és pénzsóvárságukról szól. Oguri Shun és Narimiya Hiroki, illetve Inoue Mao ismét meghódítja rajongói táborát. Többször is szívesen megnézi az ember.

KAMEN TEACHER (2013)

Futurisztikus Yankee-dráma egy jövőbeli iskoláról tele durvasággal. A minisztérium besokall az agresszív és verekedős gyerekekből és rájuk szabadít egy ugyancsak agresszív tanári osztagot. De az egyik tanár meggondolja magát. Lehet-e az erőszakra erőszakkal válaszolni? Kissé ijesztő, de egyúttal elgondolkodtató dráma sok ifjú tehetséggel.

KARAMAZOV NO KYODAI (2013)

Akár az év japán drámája is lehetne, bár ezt legfőképpen Dosztojevszkijnek köszönheti, hiszen a Karamazov testvérek adaptációja. De nem kevésbé parádés szereposztásnak is. Szinte kötelező darab (az olyan, mint a kötelezően ajánlott olvasmány).

KUROSAGI

Egy ifjú szélhámos bosszút áll a szélhámosok világán, saját eszközüket fordítja ellenük. Azonban véletlenül szomszédságába költözik egy fiatal ügyvédtanonc. A történet a gazdasági panamázás világába vezet, bár befejezése kissé furcsa. Ám Yamapi és Horikita Maki talán pótolja a romantika iránti hiányérzetet.

LAST CINDERELLA (2013)

Vicces komédia: egy 40 körüli nő, aki már-már elfelejtette, mi is az a szerelem, két fiatal cselszövő áldozatává válik. De aki be akarta őt csapni, az is saját csapdájába esik. Miura Haruma ismét angyali mosolyával bolondítja az ifjakat és idősebb hölgyeket …

LONG VACATION

Kimura Takuya ifjú szívtipró képében egy románc főszereplője. Cselekménye ezen kívül egészen felejthető.

LOVE GENERATION

Nem túl izgalmas romantikázás ugyancsak Kimura Takuya sorozatbálványunkkal – ifjúkori kiadásában.

MAJO SAIBAN

Egy gyilkossági nyomozás miatt összehívják az ügyészséget, döntsék el, bűnös-e vagy ártatlan a boszorkánysággal vádolt személy. A háttérből azonban manipulatív erők irányítják az eseményeket. Ikuta Toma főszerepe pedig magához vonzza a közönséget.

MAOU

Biztos oda van mellé írva, hogy „kötelezően megtekintendő” darab smiley. Mesteri és kivételes koreai ötlet volt. Egy rendőrnyomozót kísérti múltja illetve egy elvetemült ügyvéd, aki bosszúból egymás után halálba kívánja üldözni a detektív körül élő személyeket. Néha a hideg futkoshat a nézők hátán, nem éppen egy esti mese! Főszerepben Ikuta Toma.

MITSU NO AJI

Tabukat feszegető történet, melynek központjában egy családon belüli szerelem áll – erre ráadásként még a főszereplők neves orvosok. Hogy mi lesz egy ilyen szerelemből egy ármánykodó tudósfeleség árnyékában?

MONSTERS

Kissé idétlen humorú, a mi stílusunktól talán távol álló gegekkel teli nyomozássorozatot mutat be.- Elvileg krimi Yamapi főszereplésével. De még a főszereplők sem tudják megmenteni ezt a valamit. Egyszer néztem meg…

MY BOSS MY HERO

Ellentétes vélemények olvashatók itt-ott erről a műről: egy túlkoros yakuza-trónörökös beszabadul egy átlagos középiskolába, hogy leérettségizzen, de őmiatta elszabadul a pokol az iskolában. Sok idétlen poén, vicces hülyéskedés, néha agresszivitás jellemzi.

OURAN HIGH SCHOOL HOST CLUB

Látszik, hogy mangából készült a dráma, kissé talán infantilis imitt-amott, de élvezhető. Egy lány bekerül hostnak egy fiúiskola host clubjába, hogy fiúként a lányokat szórakoztassa. Közben persze minden host beleszeretwink.

PIECE (2013)

Meglehetősen fordulatos, szinte pszichodráma. egy fiatal lány halála miatt osztálytársai nyomozni kezdenek. A szálak Hirokihoz, egy neves pszichiáternő fiához vezetnek. Főszerepben Nakamura Yuma. Főcímzenéje tiszta Kodály-módszer smiley.

RICH MAN, POOR WOMAN

Egy iskolát nem végzett, de rendkívül gazdag informatikus zseni (Oguri Shun képében) beleszeret egy két lábon járó lexikonba, aki viszont az élettel nem bír lépést tartani. Szép páros, vicces komédia, és persze nagyon jó az aláfestő zene.

SAMURAI HIGH SCHOOL

Iskoladráma. Egy esetlen és buta iskolásban feltámad 500 évvel ezelőtt élt hősi őse, egy ifjú szamuráj. Hiába a férfi főhős Miura Haruma, a sztori maga nem olyan nagy dobás, ahogy azt a plakát alapján várnánk.

SAPURI

Egy vállalati ifjonc lótifuti fiú megbolondítja kissé már túlkorosnak számító, amúgy alig 30 esztendős kolléganőjét. Hogy lesz – e valami egy ilyen szerelemből, majd Kamenashi Kazuya elárulja smiley. Egyszeri eset.

SHIRITSU BAKALEYA KOUKOU

Puccos kis dámáknak nevelt gazdag leánykák középiskoláját ezúttal összevonják a verekedős Yankee – kölykök lerobbant sulijával. A lányok megpróbálnak némi emberi színt vinni a vad szürkeségbe. Hol vicces, hol fárasztó verekedéssorozatokkal teli, vegyes hangú történet, a szokott didaktikus felhanggal persze.

SUGARLESS

Még egy iskolai Yankee-dráma. Lényege egy mondatban: néhány züllött, elvadult középiskolás hülyegyerek azon versenyez, ki lesz az iskola réme, avagy inkább ura. Na persze, a leggyengébb a legnagyobb akaratú köztük. De hova lettek a tanerők ebből a suliból? Tán elmenekültek?

TAISETSU NO KOTO WA

Felejtős a románc sztorija, bár egyszer megnéztem, mivel Toda Erika és Miura Haruma vitték a prímet. Az ő imádóik biztosan szeretni fogják a történetet.

TAKE FIVE (2013)

A Take Five néven elhíresült rablóbanda egy Leonardo da Vici festményre vadászik. Azonban titokzatos szálak kötik őket az üldözőjükhöz, a detektívnőhöz. A nyomok a múltba vezetnek, fordulatos krimi, ahol a bűnözök közt akad informatikus, pszichológus, restaurátor és rendőrnyomozó is. A jazzes zene pedig a címre utal. Végül összeáll a kép, jól összerakott, kerek történet.yes

TATTA HITOTSU NO KOI

Kamenashi Kazuya és Ayase Haruka minden csodálójának ajánlott szerelmi románc, egy szegény fiú és egy gazdag leány kapcsolatáról szól. Tipikus eset tipikus buktatókkal, a gazdagnak nem a szegény a párja, ahogy az lenni szokott…

TEIOH

Rövid részekből álló karriertörténet: egy fiatal srác, akinek folyamatosan azzal tömik a fejét, hogy belőle aztán nem lesz semmi, rácáfol az őt  lenéző környezetére és felépíti Japán legnagyobb host clubját bebizonyítva, hogy képes lesz iszonyatosan meggazdagodni.

TOKYO DOGS

Krimi Oguri Shun és Mizushima Hiro főszereplésével – nos, egyúttal ettől sikeres smiley. A sztori a szokásos: egy profi és egy ügyetlen nyomozó kettőse felderít egy kínos ügyet, közben vigyáznak egy amnéziás lányra, akiről végül ez-az – de nem sok jó – is kiderül…

TUMBLING

Kissé fura felhangú dráma, mivel a férfi gimnasztikát reklámozza, méghozzá középiskolai keretek közt. Kilenc diák élete, nehéz sorsa, múltja és csatái kerülnek előtérbe. Szokásos didaktikus hang a barátságért és az erőszak ellen jó pár fiatal idollal a főszerepekben (Yamamoto Yusuke, Daitoh Shunsuke stb).

xxxHOLIC (2013)

Kissé zavaros, néha kissé vérfagyasztó, nem kissé misztikus dráma egy fiúról, aki szellemeket lát, de megpróbál látomásától megszabadulni. Ezáltal aztán még nagyobb pácba keveredik…Rövid részekből áll.

YAMATO NADESHIKO SHICHI HENGE

Kötelező mintadarab. Egy nagy kisebbségi érzékkel megáldott lány horrorimádóvá válik. Ilyen állapotba kerül négy szupersztár fiú társaságába, akik azt a feladatot kapják, faragjanak belőle nőt, és neveljék igazi hölggyé. Azonban a leányzó belebotlik nem kevésbé gátlásos párjába csak fiú kiadásban. Főszerepben Kamenashi Kazuya, Oomase Aya ügyeletes horrorlány.

YANKEE-KUN TO MEGANE –CHAN

Iskoladráma egy leányról, aki Yankee-ből normális tanulóvá akar változni és egy fiúról, aki képtelen kivetkőzni Yankee mivoltából. Sok verekedés sok Narimiya Hirokival.

YUKAN CLUB

Ez is egy kötelezően ajánlott látnivalówink. Iskoladráma menő diákokkal, akik unalmukban nyomozásra adják a fejüket. Sőt, szigorúan kötelező Akanishi Jin rajongóinak.

VOICE

Iskoladráma. Egy orvosi egyetem boncnoki karán néhány fiatal megpróbálja bebizonyítani Japánnak (nem nekünk), hogy az orvoslásnak fontos része a patológia is  - nem kicsit didaktikusan, a társadalmi szemléletváltást forszírozza. Főbb szerepekben Narimiya Hiroki, Ikuta Toma…

ZETTAI KARESHI

Egy édes robottörténet, mert mi is lehetne más Japánból, szinte már vártuk… Úgy 5 esztendőre előrevetítette a valóságot ez a darab. Egy vállalat létrehoz egy szerelmet kínáló robotot, és aztán megpróbálja rásózni egy depressziós lányra, mint kísérleti alanyra. A leányzó pedig hopp, és már bele is esett a csapdába, hiszen a robotot az ő ideáljaként állították össze. A többit pedig „ktelező” megnézni, a főszereplők tarolnak smiley.

 

Folytatás következhet...