Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Scarlet Heart - A film legyen webregényből!

2015.04.05

xin-bu-bu-jing-xin.jpg

2005-ben, miután Tong Hua pénzügyi elemzőként felmondott munkahelyén, unalomból nekifogott egy regény megírásának. Mikor könyvének első fejezetét feltöltötte az internetre, a mű online sikerré lett, mely azonnal híressé tette alkotóját is.

 

A könyv "Bu Bu Jing Xin" (angolul "Scarlet Heart") címmel még 2005-ben meg is jelent, és az év legnagyobb példányszámában kelt el. A főhősnő visszautazik a Qing (Csing)-dinasztia  (1644-1911) korába, s többek közt szerelmi háromszögbe is keveredik, méghozzá két herceggel.

 

A könyv most egy mozifilm alapművéül szolgál, melynek címe ugyancsak "Xin Bu Bu Jing Xin" ("A szerelem ideje") lesz. A két főhőst pedig Ivy Chen tajvani színésznő illetve Shawn Dou kanadai-kínai színész eleveníti meg. A producerek azon fáradoznak, hogy a premier a „Qixi” (a kínai Valentin-nap, szerelem ünnepének napja) napján legyen, mely 2015-ben augusztus 20-ra esik.

 

Mostanában új trendként jelentkezett, hogy a filmkészítők online regényeket dolgoznak fel. Ezáltal csükken az előállítási költség, ahhoz képest, amit a neves szerzők műveinek vagy már megjelent alkotások licenszdíjainak összegeként kellene fizetniük. 2014 végéig összesen 114 online regényből készült filmek forgatókönyve, ami köszönhető a webfelhasználók szokásainak – a Xinhua jelentése szerint. A forgatókönyvekből már 90 munka kerül televíziós feldolgozásra és várhatólag 24-ből lesz mozifilm.

 

Forrás:

http://german.china.org.cn/culture