Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Az öt legvitatottabb kínai dráma 2017-ben

2017.07.31

342px-princess_agents_final.jpg

 

Íme az öt kínai sorozat, melyről a legtöbbet beszélnek és vitáznak - Kínában :)

1. Ten Miles of Peach Blossom


Az azonos című népszerű online regényből adaptálva kezdték vetíteni a Tavaszünnep ideje alatt a Ten Miles of Peach Blossom című TV-alkotást.
A fantasy világban, ahol szörnyek, istenek és emberek együtt élnek, a történet egy 140ezer éves rókahercegnő és egy 50ezer éves sárkányherceg szerelmi történetet meséli el.
Számos rajongót vonzott a gyönyörű jelenetekkel, költői párbeszédekkel és népszerű sztárjaival.
A regényt 2009-ben publikálta a Shenyang Press, 1,1 millió példányban értékesítették.
Egy iparági bennfentes szerint, az online népszerűség és az online regények jelentős piaci bevételeket teremthetnek a TV-sorozatok vagy filmek számára, így azok akár a következő "blockbusterek " is lehetnek.

 

2. Ode to Joy 2


A Szex & The City kínai változatának köszönhetően május 11-én visszatért a képernyőkre a népszerű urbánus dráma, az Ode to Joy, amely premierje napján 1,34 %-os, a Dragon TV és a Zhejiang Satellite TV esetében pedig 1,55 %-os nézettséget produkált.
A dráma öt fiatal nő történetét követi, akik Sanghajban ugyanazon az emeleten élnek egy lakóházban, amit Ode to Joy-nak hívnak. Az öt női főszereplő - a 20-as – 30-as éveikben járnak - különböző társadalmi és kulturális háttérrel rendelkezik, de a szerelemben és a munkahelyükön is jobb életet remélnek. Azonban a dolgok nem mindig az elvártak szerint alakulnak.
Egy epizód miatt heves vita folyik a "szűzi megszállottságról" a közösségi média platformokon.

 

3. Princess Agents


"Nagyon szeretem ezt a varázslatos drámát, s bár általában csak koreai drámákat vagy filmeket nézek, el kell ismernem, hogy a kínai szereplők nagyon tehetségesek és a történet csodálatos" - mondja egy kanadai online felhasználó, Sara Rojas a YouTube-on. Az említett sorozat egy jelmezes dráma, amelyet először június 5-én sugárzott a Hunan TV-csatornája.
A dráma az Északi Wei-dinasztia (386-534) korában, a kaotikus időkben játszódik, amikor az ártatlan állampolgárokat gyakran elrabolták és rabszolgává tették, egy nő sorsát követi (Chu Qiao), amint alázatos rabszolgából sikeres katonai stratéga szintjére emelkedik.
A Princess Agents című sorozat napi két epizóddal látható a televízióban hétfőtől csütörtökig, és a külföldi online felhasználók hat órával később megtekinthetik az angol verziót a YouTube-on. A nézőkre való tekintettel a készítők hivatalos YouTube-fiókot nyitottak, amely július 15-ig több mint 15 millió kattintással és 125 000 követővel büszkélkedhet. Minden epizódot átlagban több, mint 60 000 néző tekint meg.


További információk és a filmsorozat:

https://catherinaboszi.eoldal.hu/cikkek/kina-es-tajvan/kinai-dramak/princess-agents--------------c-drama-2017--hunan-tv-.html


4. The First Half of My Life


A népszerű hongkongi író, Isabel Nee Yeh-su "Az életem első fele" című regénye alapján készült 42-epizódos TV-dráma ugyanezzel a címmel. A sorozatot július 4-én kezdték vetíteni.
A műben idősebb és híres színészek szerepelnek, köztük Chen Daoming, Mei Ting, Ma Yili és Yuan Quan, és a dráma elsősorban egy háziasszony karrierjének inspiráló történetét mutatja be.
A dráma főszereplője Ma Yili, aki Luo Zijun szerepében egy egyszerű gondolkodású háziasszony szerepében látható, a nő gondtalan életébe azonban egy váratlan válás fordulatot hoz. Szerencsére legjobb barátja, Tang Jing segítségével változtatni képes és új életet teremt magának.
A női függetlenség fontosságának hangsúlyozásával a sorozat heves vitákat váltott ki az interneten.

 

5. The Glory of Tang Dynasty


Kínában a legendás királyné által ihletett TV-sorozat nagy hullámokat kavar. A „Tang-dinasztia dicsőségét” a pekingi műholdas TV 2017. január végén kezdte bemutatni, az ugyanilyen című népszerű regény alapján.  Shen Zhenzhu életéről szól, ki a híres VIII. századi Daizong (Tang Tajcung) császár felesége volt.

Jing Tian, aki a Zhang Yimou által rendezett Nagy Fal című filmben is szerepelt, Shen szerepében tűnik fel, aki kemény királyné, de feláldozza magát, hogy védje az embereket és párját, az uralkodót, akit Ren Jialun alakít.


A sorozat mintegy 260 millió jüan (38,68 millió dollár) költségvetéssel készült, és 70 epizóddal kerül adásba.

Forrás: Chinadaily.com 2017-07

 

Lásd még:

Az öt legvitatottabb kínai dráma

https://catherinaboszi.eoldal.hu/cikkek/kina-es-tajvan/kinai-dramak/az-ot-legvitatottabb-kinai-drama-2017-ben.html

Miért tarol a kínai dráma

https://catherinaboszi.eoldal.hu/cikkek/kina-es-tajvan/kinai-dramak/blogolok---miert-tarol-a-kinai-drama-.html

A top 10 legjobban kereső kínai színész 2016-ban

https://catherinaboszi.eoldal.hu/cikkek/kina-es-tajvan/a-top-10-legjobban-kereso-kinai-szinesz-2016-ban.html

Befutottak végre a kínai drámák

https://catherinaboszi.eoldal.hu/cikkek/kina-es-tajvan/kinai-dramak/befutottak-vegre-a-kinai-dramak.html

Koreai hullám után kínai hullám

https://catherinaboszi.eoldal.hu/cikkek/kina-es-tajvan/kinai-dramak/han-liu---koreai-hullam-utan-kinai-hullam.html