Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Rakuten Tv már nem csak a Viki-n

2017.07.20

rktn.jpg

RAKUTEN - A japán társaság a Wuaki Tv-n át, Spanyolországon keresztül fog terjeszkedni Európában - írja a spanyol Expansión gazdasági lap. A Netflix komoly versenytársaként kíván fellépni és pár éven beül megpróbálja megduplázni nézőinek számát illetve elérni a 10 millió követőt. A Wuaki Tv ezért elfogadta a japán elektronikai csoport nevét, mely 2012-ben jelent meg az Ibériai-félszigeten és innen halad majd más országok felé.

A televíziónak ma még jelenleg 2 millió követője van, ám a múlt héten rákerült a Rakuten jelzés - mely a Qatar Airways-t váltotta fel - az FC Barcelona pólóira is, melynek évente 250 millió eurót fog fizetni a japán cég, ezért várhatóan nagyarányúan megnövekszik majd a televíziónézők illetve követők száma. Amúgy pár hete a Viki-n is megjelent a Rakuten felirat a sarokban.

A sorozatok gyártásában a Netflix-szel és az HBO-val fogja megpróbálni felvenni a versenyt és be akar lépni a mozi világába is, azaz saját készítésű filmekkel szeretne előrukkolni. Ezeket a produkciókat pedig ugyancsak saját digitális platformján - egyszerre 12 országban szeretné bemutatni, így már az év utolsó harmadában elkészítik első filmjüket.

A japán csoport nem csak televíziós szolégáltatásáról ismert, hanem elsősorban Japánban elterjedt egyéb elektronikai illetve pénzügyi jellegű szolgáltatásairól. Első befektetéseivel az európai piacon nem járt sikerrel és egy évvel ezelőtt bezárta platformját, melyet most újra megnyitnak Rakuten.es néven.Egy elektronikai könyvtáruk is van és a Vibert illetve a Kobo nevű elektronikai javítórendszert működtetik már az országban.

Megjegyzés: A Netflix az idén megvásárolt - igen nyomott áron - pontosabban áron alul több koreai drámát, a koreaiak ezt találták globálisan kivezető útvonalnak a kínai nem hivatalos bojkott miatt.

Forrás: Expansión - Económia Digital, Tecnología - 2017.07.20