Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Godzilla újra sztár lesz - 2016-ban új film várható

2015.04.12

godzilla.jpg

Godzilla 60 éves pályafutása során Tokió minden jelképén túllépett. Még a Shinjukuban, Tokió híres, nyüzsgő negyedében fekvő Kabukichonak is bele kellett nyugodni ebbe a ténybe. Nos, úgy tűnik a városnegyed kiegyezett a legnevesebb japán szörnnyel.

A héten a „Toho Cinema” mozi 52 m magas tetején Godzilla életnagyságú mellszobrát avatták fel. Az alkotás 12 méter magasba emelkedik és 80 tonna súlyú. Veszélyes karmai sem hiányozhatnak. Az avatás óta a negyedben sétálók csak felfelé néznek, hogy lássák a lényt. Shinjuku egyúttal tiszteletbeli polgárává és idegenforgalmi nagykövetévé nevezte ki Godzillát.

Új imázs a Kabukichonak

A mű egyúttal része a Hotel Gracery Shinjukuval összefüggő szálloda- és filmszínházkomplexumnak, mely április 24-én nyitja meg kapuit. Számos üzlet, vendéglő, kávéház, étterem, mozi található a komplexumban, így újabb vonzereje lehet a Kabukicho területének, ahogy az Roppongi Hills vagy Midtown esetén is korábban megtörténhetett Tokió Roppongi körzetében.

A hotel már felkészült erre, és igyekezett alkalmazkodni az új imázshoz. A filmrajongók számára speciális Godzilla szobákat nyitnak, kilátással a szoborra. A szobákat a filmlegenda elemeivel díszítik ki.

Új filmadaptáció

A legelső Godzilláról szóló film 1954-ben született meg, azóta mintegy 30 variáció, adaptáció látott napvilágot. A Toho produkciós stúdió – mely Godzilla tulajdonjogaival rendelkezhet - utoljára 2004-ben szentelt művet a szörnynek. Utána sokáig csend volt körülötte, mígnem 2014-ben Hollywood újra felélesztette a lényt és az iránta való érdeklődést. De közben Toho ismét bejelentette, hogy új alkotás készül a történetről, mely 2016-ban látható lesz a filmszínházakban.

Forrás: Asianspiegel