Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dél-Korea segítsége Japánnak a Nagy Tohoku - földrengés után (2011.03.11.)

2012.06.09

 

 

·                                 A dél-koreai Vöröskereszt 1000 000 dollárral támogatja Japánt

KBS Radio 2011-03-15 15:23

A dél-koreai Vöröskereszt elhatározta, hogy azonnali segélyként Japánnak 1 millió amerikai dollárt bocsát rendelkezésére.  A további adományokat a Vöröskereszt szervezete később fogja átadni. A szervezet a többi nemzetközi vöröskeresztes szervezettel együttműködve vesz részt a Japánnak nyújtott segítségadási akcióban.

·                                 Egyházi szervezetek gyűjtenek adományokat Japánnak

KBS Radio 2011-03-15 13:58

Dél-koreai egyházi szervezetek növelik aktivitásukat a földrengés áldozatainak való gyűjtés érdekében. A buddhista Chogye Rend azonnali segítségként 100 millió koreai wont (kb.88 000 amerikai dollár) adományozott és mentőalakulatainak elöljáró csapatát kívánja Japánba küldeni. Mihelyst átfogó képet kapnak a károkról, tervezik 500 önkéntes segítő Japánba küldését. Egy katolikus szervezet 50 000 dollárt biztosított Japánnak segítségként. Az adományozáshoz más presbiteriánus egyházmegyék is csatlakoznak.    

·                                 Dél-koreai mentőalakulat dolgozik Japán katasztrófa sújtotta régiójában

KBS Radio 2011-03-15 13:42

Dél-koreai hegyi mentő- ill. mentőcsapatok keresik a japán városban Szendaiban a földrengés és cunami katasztrófa túlélőit. A 102 tagból álló mentő alakulat – a japán rendőrséggel együttműködve - már ma megkezdte munkáját.  A dél-koreaiak tegnap Japán északkeleti részébe érkeztek, mely a múlt heti földrengés után a legnagyobb károkat szenvedte.  A régióban japánok tízezrei tűntek el.

·                                 Kormány: A dél-koreai atomerőművek biztonságos állapotban vannak

KBS Radio 2011-03-15 13:37

A dél-koreai atomerőművek biztonságos állapotban vannak. Ezt Lim Chae-min, a miniszterelnöki hivatal vezetője közölte. A biztonsági vizsgálatok 21 atomerőmű és 9 kőolajtároló vizsgálata után állapították meg. A Kancellária és a Közigazgatási Minisztérium április 8-ig minden energialétesítményt vizsgálat alá vet.

·                                 Dél-Korea kormányszinten támogatja Japánt

KBS Radio 2011-03-15 13:25

Dél-Korea kormányszinten kívánja rendszerbe szervezni a földrengés által sújtott Japánnak nyújtandó segítségadást.  A Miniszterelnöki Hivatal veszi át a szervezési munkákat, közölte riporterek előtt a hivatal vezetője Lim Chae-min.

Ennek alapján a Vöröskereszt a civil lakosság megsegítéséért, a Gazdasági és Egészségügyi  Minisztérium a gazdaságért és a társadalmi kérdésekért, a Közigazgatási Minisztérium  az önkormányzatokért felel Így a földrengéskárok mentesítése szisztematikusan történhet. Továbbá a kormány egy újabb mentőalakulatot állít készenlétbe, hogy szükség esetén és Tokió kérésére Japánba tudják küldeni. A csapat – létszámát tekintve – hasonló lesz ahhoz az első 102 fős mentőalakulathoz, mely hétfőn érkezett Japánba. 

·                                 Lee elnök: Dél-Koreának kell elsőként Japán segítségére sietni

KBS Radio 2011-03-15 10:09

Lee Myung-bak elnök hangsúlyozta: Dél-Koreának, mint a legközelebbi szomszédnak, elsőként kell Japán segítségére sietnie.


Reméli, hogy Japán ezáltal érezni fogja a dél-koreaiak melegszívűségét, mondta Lee a riportereknek az Egyesült Arab Emirátusokban, Szöulba történő hazautazása előtt.    Dél-Koreának – mint szomszédos országnak – különös érdeke van a Japánban kialakult helyzetben.  

Egyúttal az elnök nagyobb odafigyelésre hívta fel honfitársainak figyelmét a Japánban történt katasztrófával kapcsolatban. Tekintettel lesz arra is, mondta, hogy az interneten ne legyenek olyan vélemények olvashatóak, melyek bármely félreértésre adhatnak okot.
Lee arra is felhívta a figyelmet, hogy a súlyos természeti katasztrófában az egész világnak figyelnie kell Japánra.  

·                                 A KBS Adománygyűjtő gálát rendez a Japán áldozatok megsegítésére

KBS Radio 2011-03-15 09:50

Dél-Korea hivatalos médiatársasága, a KBS jótékonysági gálát szervez a Japán földrengés áldozatainak megsegítésére.
Az ún. „telehang” ma, kedden a KBS 1 televíziós csatornán 10.00-12.00 óra között és 16.00-17.00 illetve 17.26-18.00 óra között lesz hallható.

A rendkívüli adást a KBS a dél-koreai Vöröskereszttel együttműködésben szervezi. Aki adományozni szeretne, ezt Yeodio-ban, a média intézmény székhelyén vagy országszerte a KBS helyi szervezeteinél teheti meg.  Telefonon is lehet pénzt adományozni a földrengés károsultjainak.

KBS közölte, a „telehang” adása még a mai napon is folytatódhat. Ez a mai napon beflyó adományösszeg nagyságától függ.

 

http://rki.kbs.co.kr/german/news/news_today.htm

 

Fordította, gyűjtötte és a tartalmat írta/Translated by / Übersetzt von / Traducido por : Catherina K.
Copyright! Különösen a Wikipédia és Wikitravel szerkesztőinek a szöveg adatainak, részleteinek másolása és bárminemű felhasználása tilos!