Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Lee Min-ho - Lee Min Ho - 이민호

2012.05.28

 

lmh-01.jpg 

Profil / Profile

  • Név / Name: Lee Min-Ho
  • Hangul név: 이민호
  • Születési idő / Birthdate: 1987. június 22.
  • Születési hely / Birthplace: Szöul (Heukseok-dong, Dongjak-gu), Dél-Korea
  • Magasság / Height: 187 cm.
  • Vércsoport / Blood Type: A
  • Nyugati horoszkóp / Star sign: Rák / Cancer
  • Foglalkoztató cég / Entertainment Company: Starhaus Entertainment
  • Twitter: @actorleeminho

 

szinesz---lee-min-ho-web.jpg

Egyéb / Trivia 

  1. Lee Min-Ho barátai: Park Bo-Young színésznő (2006-ban a "Secret Campus" televíziós sorozatban és 2008-ban az "Our English Teacher" című filmben szerepeltek együtt)
  2. Legrosszabb pillanata autóbalesete idején volt 20 éves korában. Lee Min-ho hat hónapot töltött kórházban az eset után.
  3. Kedvelt színészei: Leonardo DiCaprio, Sol Kyung-Gu, Kim Su-Ro, stb.

Filmográfia / Filmography

Filmek / Movies

  • Bounty Hunters (2016) - Yi San
  • Gangnam Blues / Gangnam 1970 (2015) - Kim Yong-Dae
  • Our English TEacher / Our School E.T / Woolhakgyo ET (2008) - Oh Sang-Hun
  • Public Enemy Returns (2008) - Jung Ha-Yeon
  • Humming (2007)
  • Arang (2006)
  • Ghost Lives (2004)
  • Repechage (1997)

Televíziós sorozatok / TV Dramas /TV Shows

  • The King: Eternal Monarch / Deo King: Youngwonui Gunjoo (SBS / 2020) - Lee Gon
  • The Legend Of The Blue Sea / Pooreun Badaui Junsul (SBS / 2016-2017) - Heo Joon-Jae / Dam Ryung
  • The Heirs /Sangsokjadeul (SBS / 2013) - Kim Tan
  • Faith / Shin-eui (신의) (2012) (SBS/2012)
  • City Hunter / Siti Hyunteo  (시티헌터) (SBS / 2011) - Lee Yun-Seong
  • Personal Taste ( Personal Preference) / Gaeinui Chwihyang (MBC / 2010) - Jeon Jin-Ho
  • Boys Over Flowers (Boys Before Flowers) / Kkotboda Namja (KBS2 / 2009) - Koo Jun-Pyo
  • But I Don't Know (Get Up) (MBC / 2008) - Min Wook Gi
  • Am Sam (I'm Sam) / Ayi em saem (KBS2 / 2007) - Heo Mo-Se
  • Mackerel Run / Dalryeora Godeungeo (SBS / 2007) - Cha Gong-Chan
  • Secret Campus / Bimilui Kyojeong (EBS / 2006) - Park Doo Hyun
  • Recipe Love (Love Hymn) / Sarangchanga (MBC / 2005)
  • Sharp 1 / Banolrim (KBS2 / 2003)
  • Nonstop 5 (MBC, 2004)
  • Romance / Romangseu (MBC / 2002) (cameo)

city-hunter-poszter.jpg

Díjak és kitüntetések / Recognitions

Reklámtevékenység / Endorsements

  • Samsung AnyCall Magic Hole (2009)
  • Etude House (2009)
  • Cass Beer (2009)
  • Dunkin' Donuts (2009)
  • Cadillac CTS (2009)
  • Samsung AnyCall Haptic (2009)
  • Market 0 (2009)
  • LG Telecom (2009)
  • Trugen (2009)

lmh-02.jpg

További vonatkozó cikkeink:

Filmek és drámák:

Boys Over Flowers (2009)

City Hunter / Siti Hyunteo (2011)

Faith / Shin-eui  (2012)

Cikkek és blogok:

Idolok, akik bevonulnak a dél-koreai hadseregbe 2014-ben (2013.09.04.)

Boys Over Flowers menni Amerika...(2013.11.20.)

https://catherinaboszi.eoldal.hu/cikkek/del-korea-es-eszak-korea/koreai-dramak/boys-over-flowers-menni-amerika...-2013.11.20.-.html

Lee Min-Ho Ázsia férfi istensége 2014-ben – a kínaiak szerint

https://catherinaboszi.eoldal.hu/cikkek/del-korea-es-eszak-korea/koreai-szineszek/lee-min-ho-azsia-ferfi-istensege-2014-ben-----a-kinaiak-szerint.html

A Heirs kiürítette a koreai sztárpiacot - Lee Min Ho és Park Shin Hye a főszerepben

https://catherinaboszi.eoldal.hu/cikkek/del-korea-es-eszak-korea/koreai-dramak/a-heirs-kiuritette-a-koreai-sztarpiacot---lee-min-ho-es-park-shin-hye-a-foszerepben.html

Blogolok - Faith és az a csodálatos időutazás kontra történelem

https://catherinaboszi.eoldal.hu/cikkek/del-korea-es-eszak-korea/koreai-dramak/blogolok---faith-es-az-a-csodalatos-idoutazas-kontra-tortenelem.html

Felhasznált internetes források és linkek / External Links

  • Korea Official Site

  • Japan Official Site

  • HanCinema

  • http://asianmediawiki.com/Lee_Min-Ho

  • Fontos információ: linkekben helyesírási javítás és átírás nem történt (a link megőrzése miatt). A fordított forrásokat teljességében nem közöltük.

    Fordította és szerkesztette/Translated and edited by /Übersetzt von/ Traducido por: Catherina K.

    Copyright! Különösen a Wikipédia és Wikitravel szerkesztőinek a szöveg adatainak, részleteinek másolása és bárminemű felhasználása tilos!