Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Megszűnik a sztárkatonaság a koreai hadseregben

2013.07.18

 

A vita után, amely a sztárok katonai szolgálatát illető engedékenység körül zajlott Dél-Koreában, a Védelmi Minisztérium végül bejelentette, hogy fokozatosan leépíti a "sztárkatonaság" intézményét. Ezenkívül pedig közölték, hogy azok, akik jelenleg ún. sztárkatonai szolgálatot teljesítenek, más katonai egységekbe lesznek áthelyezve.
A PR (public relation)  osztály azután került össztűz alá, hogy az SBS televízió Scene 21-es kameracsoportja úgy tudósított a sztárkatonákról, mint akik megszegik a különféle szabályokat.  Mint például Se7en és Sangchu tette, amikor meglátogattak egy erotikus masszázsszalont. A botrány után maga a nemzetbiztonsági miniszter rendelt el vizsgálatot, az eredményt ma fogják közölni.

A botrányos eset során nyolc katonát érint a fegyelmi eljárás, ezek közül hetet keményebben, köztük van Se7en és Sangchu is.

A részlegen szolgáló mind a 15 sztárkatonát augusztus elsején más egységekbe helyezik át. A PR részleget ezután más katonákkal és civilekkel fogják feltölteni.

A jelenleg PR részlegen szolgáló idolok: Se7en, Sangchu, Leeteuk (Super Junior), Lee Suk Hoon (SG Wannabe), Gunwoo (M Signal), Jung Jun Il, Kim Kyung Hyun, KCM és Lee Hyuk Ki (mindhárom a The Cross tagja), Kim Ho Young (musicalénekes), továbbá Ryu Sang Wook, Kim Mu Yeol, Lee Joon Hyuk, Choi Jae Hwan színészek; valamint Kim Min Soo parodista.

A hír alatti kommentárokból idézve:

Se7en és Sangchu legendák lesznek a köztudatban... két olyan ember, akik megszüntették a rendszert.”

Rain valóban a menekülés mintapéldánya. Profitál az akcióiból és menekül, aztán profitál a sztárok katonai életéből, és menekül.”

“Milyen szép is lett volna, ha mindenki olyan keményen dolgozott volna a hadseregben, mint Hyun Bin, Yoo Seung Ho és Chun Jung Myung… …”

FORDÍTÁS

Von pinkcrown

18. Juli 2013 http://www.kpopmagazin.de/2013/07/18/verteidigungsministerium-schafft-star-soldaten-system-ab-15-star-soldaten-versetzt/

 

TOVÁBBI VONATKOZÓ CIKKEINK

Idolok, akik bevonulnak a dél-koreai hadseregbe 2014-ben (2013.09.04.)