Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kína korlátozza a "koreai hullámot"!

2016.11.25

chinaflag.gif

 

 

 

A pekingi kormány a tervezett THAAD - rakétarendszer telepítése miatt korlátozza a koreai szórakoztatóipari ügynökségek sztárjainak tevékenységét Kínában. A Kínai Kulturális Minisztérium által kiadott információ szerint október óta dél-koreai hírességnek nem adtak ki fellépési engedélyt a „Középső Birodalomban”.

Egy pekingi forrás is megerősítette a hírt, mely szerint a feszült szituáció miatt kevesebb dél-koreai popsztár fellépésére lehet majd számítani, s ebben az játszik szerepet, hogy a kínai kormány nem szeretné a dél-koreai fellépéseket engedélyezni.

Kína már júliusban korlátozásokat vezetett be a dél-koreai popkultúrát illetően. Peking ezzel közvetlenül Szöul és Washington döntésére reagált (a rakétarendszer telepítése ügyében). Az Észak-Korea fenyegetései miatt bekövetkezett egyezség sérti Kínát, mert fenyegetettnek érzi az országot.

Minderről a KBS World Radio tudósít.

A Soompi.com ugyancsak koreai forrásra hivatkozva kissé részletesebben írja le, mire vonatkoznak pontosabban a megvonások, melyek érintik a közös projekteket és a színészek Kínában történő szereplését is:

- Koreai szervek nem filmezhetnek Kínában,
- Kínaiak nem fektethetnek be újabb koreai ügynökségek létrehozásába,

- Koreai idolok nem koncertezhetnek Kínában 10 000 főt meghaladó publikum előtt,

- Betilthatják a közös kínai-koreai projekteket,
- Nem mutathatók be olyan kínai drámák, melyekben koreai szereplők is vannak...

A Soompi azt is írja, hogy mindez érinteni fogja a SAT-adásokat és olyan weboldalakat is, melyek filmeket, drámavideókat tartalmaznak!

Forrás: KBS World Radio, Soompi