Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

The Battleship Island - rekordot döntött a koreai akciódráma!

2017.07.26

the-battleship-island.jpg

"The Battleship Island" címen mutatják be ma az új dél-koreai második világháborús filmet a koreai mozikban. Eddig közel 600 000 jegyet foglaltak le elővételben a jegykiadás megnyitásának időpontja óta.

A Koreai Filmtanács (KFC) számítógépes adatai szerint a foglalások száma 594.370-re nőtt szerda reggel 7:00 óráig.

A film, melyet Ryoo Seung-wan rendezésével, illetve Hwang Jung-min, Song Joong-ki és So Ji-sub főszereplésével láthatnak a nézők, várhatóan megelőzi a "Dunkirk" című hollywoodi produkciót, melyben Tom Cruise a főszereplő.

A "Dunkirk" 872 965 nézőt vonzott az országban a premiernapon a mozikba. Eddig változatlanul a "Roaring Currents" (Az admirális), az ország legnagyobb nézettségű hazai alkotása, melyet 682.701 néző tekintett meg az első nap.

A "The Battleship Island" egyike a legdrágább dél-koreai filmeknek. Költségvetése 25 milliárd won (22,3 millió amerikai dollár), így több mint 7 millió jegyet kell eladni ahhoz, hogy készítése árát behozza.

Az alkotás óriási figyelmet kapott története kapcsán, hiszen a hírhedt Hashima (Gunkanjima) japán szigeten játszódik, nem messze Nagasaki partjaitól – a vitatott Világörökségi helyszínen - , ahol koreaiak végeztek kényszermunkát a Mitsubishi szénbányájában.

Az eredményt tehát nemsokára láthatjuk!

Forrás: Yonhap News - friss! 2017.07.26.

FRISSÍTÉS

the-battleship-island.jpg the-battleship-island.jpg the-battleship-island.jpg

A Koreai Filmtanács (KFC) szerint a 'The Battleship Island” című akciódráma 970 352 nézővel a tegnapi napon rekordot döntött. Összesen 2 027 filmszínház játszotta le szerte az országban. Az adatok azt mutatják, hogy a film a napi jegyértékesítés 71,4 %-át tette ki.

A Kyodo japán hírügynökség jelentésének hatására a szigetországban az újságok már hajnalban reagáltak a hírre, várhatólag Hashima szigete újra nagy figyelmet kap - és jelentős reklámot!

Forrás: Japan Today - friss! 2017.07.27.

FRISSÍTÉS

the-battleship-island.jpg the-battleship-island.jpg the-battleship-island.jpg

A „The Battleship Island” című dél-koreai film csütörtöki premierje óta több mint 4 millió nézőt vonzott a filmszínházakba. A Koreai Filmtanács (KOFIC) hétfő reggeli adatai szerint a hétvégi filmnézettségi lista csúcsán áll az alkotás, csak szombaton és vasárnap 1,93 millió jegyet adtak el.

A 4 millió fős látogatottságot idén a leggyorsabban lépte át a mű.  

Pontos nézőszám 07.27-07.31 (5 nap) - 4,067,577 fő. Jegyeladások árbevétele: $ 27,858,002.

Forrás: Koreai Filmtanács, KBS World - friss! 2017.07.31. 07:00

FRISSÍTÉS - JAPÁN TILTAKOZIK 2017-07-26

the-battleship-island.jpg the-battleship-island.jpg the-battleship-island.jpg

Dél-Korea visszautasítja Japán kritikáját a „The Battleship Island” című filmmel kapcsolatban a Hashima (Hasima) szigetén dolgozó kényszermunkások tekintetében. A film történelmi tényeken alapul – mondta Cho June-hyuck, a Külügyminisztérium szóvivője csütörtökön. Előtte Yoshihide Suga, a japán kabinet főtitkára "fikciónak" nevezte a koreai kényszermunkások történetét a japán szénbányában.

A dél-koreai minisztériumi szóvivő közölte, szokatlan volna kormányoldalról filmmel kapcsolatban állást foglalni, de induljunk ki abból, hogy a film rendezője az alkotást történelmi dokumentumok alapján készítette el. Közismert tény, hogy a második világháború idején sok koreai borzalmas körülmények között kényszermunkát végzett a szigeten.

Dél-Korea továbbá felszólította Japánt, hogy teljesítse, amit megígért: az ország 23 ipari örökségének Világörökséggé nyilváníttatásakor 2015-ben ígéretet tett arra, hogy táblákkal jelezni fogják, hogy az adott helyeken kényszermunkásokat alkalmaztak. Ez mind a mai napig nem történt meg.

A szellemsziget Nagasaki (Nagaszaki) partjai előtt fekszik. Az 1940-es években Koreából és Kínából szállítottak oda munkásokat, hogy ott szenet hozzanak fel a mélyből - a legnehezebb körülmények között.

Forrás: world.kbs.co.kr

FRISSÍTÉS

the-battleship-island.jpg the-battleship-island.jpg the-battleship-island.jpg

A dél-koreai rendező Ryu Seun-wan "Battleship Island" című filmje elnyerte a "legjobb film" díját a Spanyolországban megrendezett 50. Sitges-i Filmfesztiválon (Katalónia) az Orbita szekcióban.

Ezt a CJ Entertainment filmforgalmazó jelentette be.

Az Orbita szekcióban olyan filmeket mutatnak be, amelyek ebben az esztendőben különleges figyelmet érdemeltek. Ebben a kategóriában a legjobb filmet a közönség szavazatai alapján választják ki.

A versenyen Takeshi Kitano japán rendező „Outrage” illetve Taylor Sheridan (USA) "Wind River" című alkotása jelentett konkurenciát.

A díjnyertes koreai film a japán gyarmati korszakban játszódik, és kényszerrel elhurcolt koreaiakról szól, akiket Hashima szigetén keményen dolgoztattak, s megpróbálták elmenekülni.

Forrás:

http://sitgesfilmfestival.com/ (katalán)

KBS WORLD RADIO 2017-10-16

Hashima szigetéről lásd még:

Filmek Hashimáról

https://catherinaboszi.eoldal.hu/cikkek/japan/japan-turizmus/hashima---gunkanjima---battleship-island--nagasaki-.html

Attack On Titan japán film

https://catherinaboszi.eoldal.hu/cikkek/japan/japan-filmek/shingeki-no-kyogin----------------------attack-on-titan--2015-.html