Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

River Where the Moon Rises / 달이 뜨는 강 (K-dráma, 2021)

2021.02.27

river_where_the_moon_rises-p.jpg

Adatok

  • Cím: 달이 뜨는 강 / Dari Tteuneun Gang

  • További cím: The Moon that Rises in the Day / Moonlit River / Moon Rising River

  • Műfaj: történelmi, románc

  • Epizódok: 20

  • Csatorna: KBS2

  • Sugárzás ideje: 2021.02.15-től

  • Zene/Original Soundtrack: River Where the Moon Rises OST

Produkció

Téma:

A több mint 700 évig álló katonabirodalom legendájának úrafeldolgozása, Pyeonggang hercegnő és a legjobb harcos, Ondal története. Az öt törzs szövetsége megbomlik, mikor a két határvédő törzset, egyik a királynéé, a három másik megpróbálja eltávolítani. Az uralkodó ifjú felesége körútra indul az országban, de támadás éri útközben magát s törzsét. ...

Aztán majd meglátjuk, hogy a sorozat megfelel-e a Samguk sagi (Három királyság története) által elmesélteknek.

KÍNAI MÉDIAHISZTÉRIA A KOGURYO-DRÁMA MIATT!

Hát ez várható volt. A Douban kínai tartalomszolgáltatónál 2,3/10 pontos rendkívül alacsony nézettséget jelentettek a "The River ..." koreai sorozat bemutatása után. PLÁGIUM - jelezték a kínai nézők. A koreaiak a hercegnő viseletében a hadi öltözetet és frizurát a Princess Agents kínai sorozatból koppintották, míg Ondal kosztümje a Joy Of Life kínai dráma viseletéhez hasonló. Dél-Korea ki akarja sajátítani Koguryo állam történetét -írták továbbá (Koguryo a mai Észak-Korea és Észak-Kína területén fekszik). Mire a televíziót megkérdezték, honnan vette a kosztümöket, ott azt mondta az illetékes, hogy a Koguryo királysírok falfestményeiről. A kínaiak most azzal vádolták meg Dél-Koreát, hogy az 1990-es években déliek betörtek a kínai területen fekvő Koguryo-sírokba és onnan falfestményeket vittek el, méghozzá Dél-Koreába, ahol ezeket múzeumban mutogatják. Kim elvtárs északon persze egy szót sem, még talán nem jutott el hozzá, hiszen Koguryo az ő követendő példaképe és odaát Északon alapállamuknak vallják, s sokkal idősebbnek vélik a harcias egykori katonaállamot!

river-wb.jpg

Fotó: Weibo-Screen-kivágás

Megjegyzés: Ezek a viseletek amúgy pont olyanok, mint az eddigi Koguryo-drámáké, általában kirínak a többi közül és több az aranyozott ékszer, no meg a páncélzat - de ez nyilvánvaló.

Szereplők

Főszereplők

river_where_the_moon_rises.jpg

Királyi palota

Sunno törzs – Szellemfalu

Gyeroo törzs

Sono törzs

Chunjoobang bérgyilkosok

Továbbá:

Előzetes /Trailer 1

Előzetes / Trailer 2

Előzetes /Trailer 3.

Külső linkek

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.