Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Queen In Hyun's Man - 인현왕후의 남자 (K-dráma, 2012)

2012.12.27

queen-inhyuns-man-poster.jpg

Profil/Profile

  • Eredeti cím/ Original title: 인현왕후의 남자 
  • Romanizált cím / Revised romanisation: Inhyeon Wanghu-ui Namja
  • Angol cím/English title: Queen Inhyun's Man / Queen and I
  • Műfaj/Genre: romantikus/romance, időutazó/fusion drama
  • Epizódok/Episodes: 16
  • Csatorna/Broadcast network: tvN
  • Vetítés ideje/Broadcast period: 2012.04.18- (kedd, csütörtök/Wednesday & Thursday 23:00)
  • Ország / Country: Dél-Korea

Synopsis/Tartalom 

1694, Hanyang - A Joseon (Csoszon)-dinasztiában, Sukjong (Szukdzsong) király uralkodásának 20. évében egy ifjú miniszter kalandjaival kezdődnek az események. Csupán 5 évvel korábban történt, hogy a király megfosztotta trónjától In Hyeon királynét, s a mellette állókat kínzásoknak vetették alá. Ezután a volt Huibin (Hibin – ’fő királyi ágyas’), Jang Ok Jeong úrnő került a trónra. Ám 1694-ben a megerősödött Jang klán és a pártjukon álló Déli Frakció uralma okán Sukjong király már felülbírálta korábbi döntését, a Nyugati Frakció titokban In Hyeon királyné visszatérését készíttette elő. A király vívódását Min Am, miniszterelnök helyettesnek is észrevette.

 

queen-inhyuns-man-1.jpg

Ezek után a Déli Frakció tagjai összeesküvést terveztek In Hyeon királyné meggyilkolására. A királyné már felkészült a halálra és éppen búcsúlevelét írta, - elgondolkodván Min Am, déli párti hivatalnok megmentéséről, amikor orgyilkosok törtek rá.

A lesújtani akaró gyilkos útját azonban az ifjú hivatalnok, Kim Boong Do állta el, így megmentve őfelsége életét. A Déli Frakció amúgy is ellenségének tekintette őt, mint a Nyugati Frakció prominens tagját s üldözni kezdték. A palota egyik könyvtári termében meghúzódva érte őt utol az üldözője, akit Min Am indított keresésére, mikor egyszer csak váratlan csoda történt vele…Egy kisaeng (kiszeng) ajándéka, egy sárga borítékba rejtett papíros és a benne sorakozó szavak segítették ki a bajból, mikor életére törtek… s átrepítették őt 300 éven. Hirtelen ugyanott találta magát a Gyeongbokgung palotában, ám minden eltűnt, a könyvtári könyvek, a vér, a gyilkos, s kitekintve az üres teremből egy filmforgatás éles fényei, furcsán öltözött emberek és szokatlan sürgés-forgás vette körül.  

queen-inhyuns-man-5.jpg

2012, Szöul - Chi Hee Jin, az éppen feltörekvő, fiatal színésznő castingon vett részt, hogy szerepelhessen az új, In Hyeon királyné című sorozatban. Álma volt, hogy eljátszhassa az általa nagyra tartott történelmi személyiséget, ezért már korábban királyi hangsúllyal gyakorolta a beszédet és néha viselkedésben is utánozta a régieket. Ám a szereplőválogatáson volt szerelmébe botlott, ki felajánlotta neki a főszerepet, ha visszatér hozzá és ismét a párja lesz. A lány megjelent az éjszakai forgatáson, mikor hirtelen egy érdekes, régiesen öltözött, Joseon (Csoszon)-kori figura bukkant elé, ki nem látszott színésznek és ráadásul még archaikus szavakkal és kiejtéssel rá is kérdezett, hogy most „ Meghalt-e vagy csak álmodik”… A fiatal miniszter csupán egy pár percre esett át 1694-ből 2012-be, majd mire  lány hátrafordult, már el is tűnt az időben…

Szereplők/ Cast

Produkció és stáb/Production Credits

Ajánlott linkek/Related links

Előzetesek/Trailer:

Trailer I / Trailer II / Trailer III / Trailer IV / Trailer V /Trailer VI

Zene/ OST – here

Információ/Information:

* Koreandrama: http://www.koreandrama.org/?p=17683

* Hancinema: http://www.hancinema.net/korean_movie_Queen_In-hyun__s_Man.php

* D.Addicts: http://wiki.d-addicts.com/Queen_In_Hyun%27s_Man

* Asianwiki: http://asianwiki.com/Queen_In-Hyun%27s_Man 

Újsághírek

Television romance moves off screen -  2012/06/08 

http://www.hancinema.net/television-romance-moves-off-screen-43643.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

YG Entertainment responds to Ji Hyun Woo’s love confession to Yoo In Na – 2012/06/09

http://www.allkpop.com/2012/06/yg-entertainment-responds-to-ji-hyun-woos-love-confession-to-yoo-in-na

Actor Ji Hyun Woo to enlist on July 3rd – 2012/06/09

http://www.allkpop.com/2012/06/actor-ji-hyun-woo-to-enlist-on-july-3rd 

Szerkesztette/Edited by : Catherina K. 

Copyright! Különösen a Wikipédia és Wikitravel szerkesztőinek a szöveg adatainak, részleteinek másolása és bárminemű felhasználása tilos!