Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nine Time Nine Travel – az első koreai dráma, melyből amerikai adaptáció születik (2013.10.28.)

2013.10.29

 

ntnt.jpg

 

Legelső alkalommal történik meg, hogy egy koreai dráma az Amerikai Egyesült Államokban megjelenik – méghozzá nem akárhogy, hanem remake formában!

Október 27-én a tvN csatorna sajtótájékoztatóban közölte: A „Nine Time Nine Travel” lesz az első koreai sorozat, amely amerikai változatban megjelenhet egy amerikai televízió képernyőjén.

A nyilatkozat továbbá – eléggé reményteljesen azt is tartalmazza: „Nőnek a várakozások, hogy ez jó lehetőséget jelenthet a koreai sorozatok számára ahhoz, hogy magasabb presztízst nyerjenek.“

A Nine Time Nine Travel című drámát a Fake Empire Entertainment választotta ki, ők alkották a szintén igen népszerű Gossip Girl, O.C. és The Carrie Diaries című sorozatokat is. Ismertté vált, hogy a bemutatáshoz a lehetséges csatorna az ABC Network lesz , ha minden jól megy, akkor májusban kerülhet sor a mű bemutatkozására.

Sok amerikai átdolgozás származik Angliából, de létezik egy izraeli eredetű sorozat is, a Homeland, mely amerikaiként fut. Sikerük miatt a társaságok most más országokban is körülnéztek – jelezte Choi Jin Hee, a CJ E&M Entertainment képviselője. Egyben bátorítónak nevezte a tényt, hogy ez az első dráma, amit értékesítettek az Egyesült Államokban. Véleménye szerint a CJ E&M mindig megpróbált friss, új történeteket hozni és a produkció egészének standardját ezáltal növelni. „Büszkék vagyunk arra, hogy a Nine Time Nine Travel emeli a K-drámák presztízsét….Keményen dolgozunk azon, míg a rendezőt és a szereplőket kiválogatják és a dráma az Államokban képernyőre kerül.

Ismertté vált, hogy Kim Yun Jin színésznő (Lost, Shiri) jelentős szerepet vállalt azért, hogy a Dráma feldolgozása lehetővé váljék Amerikában. Mivel ő már debütált Hollywoodban és sikeres színésznőnek bizonyult ott, így sok koreai ötlettel állt elő az amerikaiaknak. Sőt, májusban még el is utazott az Államokba, hogy részt vegyen az előzetes tervek munkálataiban.  
 

Quelle: CJ E&M enewsWorld, http://german.visitkorea.or.kr

Datum 28-10-2013