Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Boys Over Flowers (K-dráma, 2009)

2013.05.03

bof-poster.jpg

Profil / Profile 

 • Műfaj / Genre :  Dráma
 • Eredeti mű / Original Work: Kamio Yoko - Hana Yori Dango című mangája
 • Produkciós iroda / Production Company: Group Eight
 • Rendező / Director :  Jeon Ki-sang
 • Forgatókönyvíró / Writer :  Yoon Ji-ryeon
 • Premier Koreában / Premiere in Korea : 2009.1
 • Premier KBS World / Premiere on KBS World : 2009. 2. 16
 • Epizódok száma / Number of Episodes : 25
 • Sugárzás / Runtime : 70 perc / epizód

Tartalom / Synopsis

Ikonikus ázsiai „love story”. A Boys over Flowers’ főhősnője, Geum Jan-di a szegény ám nagyszerű leány, kinek igazságérzete és vitalitása igen magas fokú. Bekerülve egy exkluzív középiskolába, ahová csak a gazdag gyermekek járhatnak, megismerkedik az F4-nek nevezett jómódú és nagyhatalmú fiúval, majd megtapasztalja a barátság és szerelem különböző változatait. Csodálkozás, álmodozás és fantáziavilág koncentrálódik a történetben.

Ez nem egy normális középiskola, a Shinwa Vállalat által alapított iskolavárosba csupán gazdagok gyermekei tehetik be lábukat, s képzésük az óvodától az egyetemig lehetővé válik. De ha valaki nem hallott a rettegve csodált F4 –ek társaságáról, az legyen óvatos. Az élet körülöttük zajlik, s a Shinwa gyermeke, a szépfiú Gu Jun-pyo – három barátjával és követőjével - agresszív módon uralja az iskola diákjainak életét. Aki vörös lapot kap az F4-től, azt a többiek kiűzik a képzelt Paradicsomból, ami csak kívülről látszik álomvilágnak.    

Ebbe a környezetbe csöppen be Geum Jan-di, aki egy teljesen átlagos középiskolába jár, s mivel szülei ruhatisztító szalont üzemeltetnek, ő segít kiszállítani a tiszta öltönyöket. Egy nap a rendelés révén bejut a Shinwa Iskolába s szemtanúja lesz, amint a diákok éppen öngyilkosságba kergetnek egy F4 által kiszemelt áldozatot. A lány megmenti az iskola tetejéről éppen ugrani készülő öngyilkosjelöltet, ám ezzel fejtörést okoz az igazgatónőnek. Végül a közbotrány elkerülése érdekében a Shinwa nagyhatalmú úrnője úgy dönt, vegyék fel a szegény leányt az iskolába, akkor majd hallgatni fog az esetről. Jan-di-t csupán egyetlen dolog vonzza, a hatalmas úszómedence, hiszen úszónőnek készül, s korábbi iskolájában nem volt lehetősége gyakorolni. Ám szókimondásával hamar sikerül ujjat húznia a félelmetes, gazdag és jóképű F4 (Flower 4) csapatával, akik fogadást kötnek, mennyi idő alatt tudják az új lányt elűzni az iskolából. Így Jan-di már második nap megkapja a vörös cédulát és a többiek elkezdik életét pokollá tenni…  

 

 

Főszereplők / Characters·                    

bof-02.jpg

Gu Hye-seon / Koo Hye Sun (Jan-di)  

Jan-di szülei egy ruhatisztító vállalkozás tulajdonosa és egy közfürdői pénztárosnő. A lány úszónő egy olyan iskolában, ahol nincs uszoda, de otthon a munkában kisegíti szüleit is. Egy nap ruhát szállít ki a neves, gazdagok iskolájába, melyről a diákok azt hiszik, maga a földi Paradicsom. Véletlenül azonban épp szemtanújává válik egy öngyilkossági kísérletnek, s megmenti az áldozat életét. Az incidens után sz iskola igazgatónője, hogy elkerülje a botrányt, inkább felveszi a lányt is az iskolába. Ekkor azonban megtapasztalhatja, hogy „nem mind arany, ami fénylik”. A középiskola életét az F4 nevű ifjú banda tagjai uralják, s akinek pusztán szórakozásból vörös lapot osztanak, azt a suli diákjai minden módon kiközösítik és erőszaktól sem visszariadva elüldözik. Jan-di először csodálkozással és bámulva figyeli az F4 álmodozó tagját, a hercegi viselkedésű Ji-hoot, de a csapatvezére, Go Jun-pyo hirtelen érzelemkitörése keresztülhúzza számításait.    

bof-01.jpg 

·                     Lee Min-ho / Lee Min Ho (Joon-pyo)

 Az F4 csapatának vezetője és a Shinwa multinacionális nagyvállalat örököse. Szolgahad neveli fel és rettenetesen elfoglalt szülei csak anyagi igényeivel törődnek. Övé a világ, s véleménye szerint minden megvásárolható, nincs olyan, amit ne kaphatna meg. Gazdag család gyermekeként megszokja, hogy agresszívan bánhat a körülötte élőkkel vagy az idegenekkel, és kénye-kedve szerint terrorizálhatja a szülei által alapított iskolaváros teljes diákseregét is.  Egyedül idősebb nővérétől, Jun-hee-től tart. Ironikus módon mégis beleszeret Geum Jan-diba, akinek sok közös vonása van saját nővérével. Bár Jun-pyo erőszakos, agresszív, természetes göndör hajával néha nevetséges, túl hirtelen, ám mégis sokszor ártatlanul naiv. Hiába beszél öt nyelven, mégsem tud egy értelmes közmondást a saját nyelvén, a csillagokat pedig műholdnak nézi. Jun-pyo egyszerű de erős egyéniség, ám mélyen megbántódik, mikor észreveszi, hogy Jan-di Ji-hoohoz, az F4-es barátjához vonzódik.  

bof-03.jpg 

·                     Kim Hyeon-jung / Kim Hyun Joong (Ji-hu/Ji-hoo)  

Egy nyugalmazott koreai elnök és orvos, Dr. Yoon Seok-young unokája s talán a legvonzóbb személyiségű tagja az F4 társaságának, a Su-am Kulturális Alapítvány, Művészeti Központ és Zenekar vezetője s egyúttal több hangszeren játszó zenész és énekes. Öt esztendősen tragikus autóbalesetben veszítette el szüleit, s halálukért önmagát okolja. Kicsit idősebb modell barátnője, a csodálatos Seo-hyeon nevelte fel, akibe gyermekkora óta szerelmes volt. A lány azonban karrierje miatt távozik az országból, de Jan-di bátorítja, hogy Ji-hoo kövesse a Seo-hyeont Franciaországba. Ji-hoo csalódottan tér vissza, s csak Jan-di áll mellette. Ji-hoo életét ezután meghatározza a Jan-di iránt érzett barátság és szerelem közti konfliktusa.  

bof-05.jpg 

·                     Kim Bum (So Yi-jung)  

Gazdag családból származik, több művészeti galéria örököseként kerül ő is a Shinwa Iskolába. Bár Yi-jung a kerámiaművészet iránti tehetséget is örökölte, ám fényűző életét nem tudja feladni úgy, ahogy azt idősebb bátyja is tette. Yi-jung igazi playboy, mégis gentlemen stílusú és meleg szívű egyéniség s bár önmagában még nem ismeri fel, de keresi a nagy, igazi szerelmet. 

bof-cast-4.jpg 

·              Kim Jun / Kim Joon (Song Wu-bin)

Song Wu-bin családja több generációs gengsztertársaság feje, melynek neve  Ilsim. Az ő vállalatuk az Ilsim Construction. Az Ilsim kiterjedt hálózattal rendelkezik,  a cash flow manipulálásának képességével, így ezt a Shinwa Group sem hagyhatja figyelmen kívül. Ha az F4 bármely tagjával probléma akad, Song Wu-bin egy telefonhívással mozgósítja hálózatát. Wu-bin ezenkívül igen tehetséges pénzügyi képességekkel rendelkezik és jártas a harcművészetekben is.   

bof-06.jpg

Chu Ga Eul (Jan Di legjobb barátnője) - Kim So Eun 

További szereposztás / Extended Cast   

boys-over-flowers-cast.jpg 

Goo Joon Hee (Joon Pyo nővére) - Kim Hyun Joo

Kang Hee Soo (Joon Pyo anyja, a Shinwa igazgatója) - Lee Hye Young

Geum Il Bong (Jan Di apja) - Ahn Suk Hwan 

Na Gong Joo (Jan Di anyja) - Im Ye Jin

Geum Kang San (Jan Di öccse) - Park Ji Bin 

Min Seo Hyun (Ji Hoo barátnője) - Han Chae Young

Ha Jae Kyung (a JK Group igazgatóinak lánya, Jun Pyo menyasszonya) – Lee Min Jung

Yoon Seok Young (Ji Hoo nagyapja) - Lee Jung Gil 

Jung Sang Rok (Kang Hee Soo titkára) - Jung Ho Bin

Oh Min Ji - Lee Si Young

Choi Jin Hee / Ginger - Gook Ji Yun

Park Sun Ja / Sunny - Jang Ja Yun

Lee Mi Sook / Miranda - Min Young Won

Bom Chun Sik (Jan Di és Ga Eul főnöke) - Kim Ki Bang

Butler Lee - Song Suk Ho

Head Maid - Kim Young Ok

So Yi Hyun (Yi Jung bátyja) - Im Ju Hwan 

Cha Eun Jae (Yi Jung első szerelme, keramikusmester) - Park Soo Jin 

Jang Yoo Mi - Kim Min Ji

So Hyun Sub (Yi Jung apja) - Kim Jong Jin

Lee Min Ha / Min Jae Ha (modell) - Jung Ui Chul

Chu Ga Ul udvarlója - Lee Jung Joon (ep9-10)

Ming, Ji Hoo barátja - Hai Ming (ep14-15)

ifjú Ji Hoo - Nam Da Reum 

Egyszer felbukkanó szereplők / cameo:  Kim Hyung Joon (ep4), Kim Kyu Jong (ep4), Heo Young Saeng (ep4), Lee Hae Woo (ep4), Lee Jung Joon (ep9-10), Heo Kyung Hwan (ep10), Lee Jung Sung - (ep13),  Lee Suk Goo, Jo Soo Bin

Helyszínek:

CHEONGNAMDAE (CHEONGJU) – üdülőközpont, ahol öt korábbi koreai elnök is töltötte szabadságát. Négy évvel ezelőttig el volt zárva a nyilvánosság elől. A rezidencia természetes környezete jó állapotban maradt fenn. Egy elkülönített épületben található az „Elnökök Kultúrájának és Történetének Terme”.

YANGPYEONG EGLISH VILLAGE (YANGPYEONG) – Hogy belföldön is garantálják az angolul tanulók számára a magas színvonalat, így Gyeongygi –do tartományban az oktatási hivatal 55 épületet állíttatott fel Yangpyeongban. A falu egy amerikai kisváros képét idézi fel s csodálatos parkosított környezetben alakították ki. A falut különösen a családok és az iskolai osztályok kedvelik.

PALMIDO-SZIGET (INCHON) – Inchon kikötőjétől 13 km-re délre fekszik az eredetileg lakatlan sziget, melyet csak nemrég nyitottak meg a turistáknak. Különösen napnyugtakor nyújt gyönyörű látványt a nagyváros előtt, a tengerben. 1903-ban itt állították fel az első koreai világítótornyot. A koreai háború (1950-1953) idején innen indítottak felszabadító akciókat a szövetséges csapatok Észak-Korea ellen. 

További helyszínek: Új-Kaledónia és Waiheke – sziget (Csendes-óceán), Makaó (Kína), Jeju-do (Csedzsu-sziget, Dél-Korea)  

 

Trailer (Hivatalos KBS előzetes)

Díjak / Recognitions

 • 2009 KBS Drama Awards: Kitűnő színésznő / Excellence Award, Novella Drama - Actress (Koo Hye Sun)
 • 2009 KBS Drama Awards: Legjobb új színész / Best New Actor Award (Lee Min Ho)
 • 2009 KBS Drama Awards: Legjobb új színésznő / Best New Actress Award (Kim So Eun)
 • 2009 KBS Drama Awards: Legjobb páros / Best Couple Award (Lee Min Ho and Koo Hye Sun)
 • 2009 KBS Drama Awards: Netizen Award (Koo Hye Sun)
 • 2009 14th Asian Television Awards: Legjobb drámára nevezve / Nominated for Best Drama Series, Legjobb színészi alakítás / Best Drama Performance by an Actor (Lee Min Ho), Legjobb színésznői alakítás / Best Drama Performance by an Actress (Koo Hye Sun)
 • 2009 Seoul International Drama Awards: Legnépszerűbb színész / Most Popular Actor Award (Kim Hyun Joong)
 • 2009 45th Baeksang Arts Awards: Legjobb új színész / Best New Actor Award (Lee Min Ho)
 • 2009 45th Baeksang Arts Awards: Legnépszerűbb színész / Popularity Award (Kim Hyun Joong)  

boys-over-flowers-2009--50-.jpg 

Képek és plakátok:

http://www.kbs.co.kr/drama/f4/media/photo/index.html 

 

 

Youtube - zenehallgatás:

SS501 - Because I’m Stupid (spanyol verzió)

http://www.youtube.com/watch?v=fUstk0rFCmg&feature=related

HD Boys Over Flowers - Strong Baby - Seungri Ft. GD

További ajánlott linkek: 

* Official Site

* KBS World

* Visitkorea.com

* http://www.google.hu/search?q=KBS+World+2012+Korean+drama+&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a

BOF Premium est - Yokohama 2009-09-09

 MÁSOLNI TILOS!