Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

BLOGOLOK - Koreai popkultúra kontra kegyes hazugságok

2014.12.29

"Noona azt mondja : Mindenki hazudik, még a bias-od is. No, de miket?" - teszi fel a kérdést egy dél-amerikai újságíró a kedvelt Soompi című internetes portálon.

Állítása szerint mindenki tudja, hogy amit a keleti "idolok" - nem véletlenül nem sztárok - a médiában nyilatkoznak, valójában nem igaz, ám mégis elfogadja a füllentést, mert "így kerek a világ" és ettől lesz minden rózsaszín.

A legelterjedtebb átlátszó füllentések Samsung-országból:

- egy csapatban, ügynökségnél: "A legjobb barátok vagyunk és reméljük így marad örökre" (legalábbis, amíg látsz bennünket a képernyőn).

- a külsőről: "xx kiló vagyok és xx cm magas" (úgysem tudják megállapítani messziről, mennyi az valójában).

- a rajongóknak "Nézze meg a szelfimet smink nélkül!" (púder, szemceruza, műszempilla, botoxhegyek - férfiakon is).

- akkor vajon ilyen embert miért nem látunk Szöulban sétálva az utcán? - "Soha nem volt plasztikai műtétem." (csak lassan Korea megelőzi Venezuelát és Görögországot is a műtétiparban)

- "Soha nem volt barátom/barátnőm, még soha nem csókolóztam." (ebben az országban szentek vagy műanyag bábuk laknak, avagy netán robotok, de akkor hogy lettek ilyen sokan?)

- "Nem szoktunk randizni". (Micsoda égies-légies szerelem, ez már csupa cukros romantika xDxD).

"De valójában miért is hazudnak? Mire jó mindez? Hogy boldog légy, azért! - hangzik a kegyes válasz. A sok átlátszó hazugság azért terjed, mert mint rajongó ezt akarod hallani és látni !!! Mivel tudják, hogy a fanokat zavarja, amikor kedvenceik randira mennek, plasztikai műtéten esnek át vagy egyáltalán csak rossz napjuk van, ezért az ügynökségek nem a valóságot mutatják be, hanem helyette mást mondanak és azt tanítják az idoloknak is, hogy hazudjanak!!! Mindez érted van!" írja az újságíró.

De szálljunk le a sötét és hideg való világba: néha érkezik a hideg zuhany azt üzenve, a Földön mindenhol minden egyforma, nincs nyugati és keleti szép világ, csak nyugati és keleti típusú álomvilág létezik (különböző módon tálalva). Ha a valóság nem lenne maga is hazugságokkal teli és kiábrándító, nem kellene bepúderozni, és ezek az álomvilágok nem születnének meg. A kiadók pedig nem adnának el több millió lemezt, de ez már a gazdasági oldala.

http://www.soompi.com/es/2014/10/04/noona-dice-todos-mienten-incluso-tu-bias/